Gnistanin P02 aluesarjan voittoon


Gnistanin P02 keltainen -joukkue varmisti lauantaina aluesarjan mestaruuden voittamalla KontU:n lukemin 3-2. Sarjavoitto varmistui kaksi kierrosta ennen sen päättymistä ja kärkipaikka tarkoittaa, että joukkue edustaa Gnistania ikäluokkansa SM-lopputurnauksessa toisena vuonna peräkkäin. Viime vuonna joukkue pelasi C-14 lopputurnauksessa Pajulahdessa.
”Aluesarjassa pelataan erityyppistä peliä kuin itse pyrimme pelaamaan. Meillä oli sarjan kuluessa vaikeuksia sopeutua sarjan vaatimuksiin ja pelityyliin. Rutiinitasomme oli kuitenkin sarjan paras ja pystyimme tuloksellisesti saavuttamaan tavoitteemme”, kertoo joukkueen valmentaja Billy Kokko. ”Meillä on upea yhteistyö P02 sinivalkoisten kanssa ja olemme kasvattaneet pelaajamäärää viime kaudesta. Pelaajat sisäistävät koko ajan paremmin sen, mitä kehittyminen ja paremmaksi pelaajaksi tuleminen vaatii. Kausi ei ole ollut helppo. Muutama pitkäaikainen loukkaantuminen on vaikeuttanut joukkueen arkea ja rippikoulujen sovittaminen ohjelmaan ei ole aivan ongelmatonta, mutta meidän perusarki joukkueen kanssa on laadukasta”, jatkaa Kokko. ”Haluan erikseen mainita Masa Ilanderin (ex-Gnistan), joka on toiminut joukkueen fyssarina tämän kauden ajan. Meillä on hyvä hoitoketju hänen ansiostaan ja vammojen hoito on parantunut huomattavasti.”
”Suurin kiitos kuuluu kuitenkin pelaajille tästä hienosta saavutuksesta. He ovat jaksaneet harjoitella ja pelata laadukkaasti koko kauden ajan”, kehuu Billy pelaajiaan. ”Selviytyminen kaksi kertaa peräkkäin ikäluokan SM-lopputurnaukseen on mahtava osoitus näiden pelaajien sitoutumisesta ja halusta kehittyä. Toivottavasti jokainen saa tästä intoa ja motivaatiota omalle uralleen lajin parissa.”
Koko Gnistan onnittelee joukkuetta upeasta saavutuksesta ja toivottaa menestystä 27.-30.7. Iisalmessa pelattavaan Kai Pahlman-lopputurnaukseen, sekä syksyksi Etelä-Länsiliigaan, jonne joukkue nousee takaisin.
Kuva: Mikko Soimakallio