SM-kuume nousee Oulunkylässä

Tulevana viikonloppuna 30.8. – 1.9 mennään. Helsingin Oulunkylässä pelataan ikämiesjalkapallon KKI-35 ikäluokan SM-lopputurnaus. Ikinuoret futaajat ratkovat 16 joukkueen voimin Suomen mestaruuden. Odotettavissa on taas kerran jännittäviä pelejä, tiukkoja kaksinkamppailuja ja upeita maaleja. Tärkeintä kisoissa on nauttia kuningas jalkapallosta ja nähdä vanhoja pelikavereita – upeita pelisommitelmia unohtamatta.

Lajina ikämiesjalkapallo muuttuu joka kesä. Peliaika pitenee, kenttien koko suurenee, ja palloja taas vastaavasti pienennetään. Tai sellaisen vaikutelman ainakin saa, kun kisojen aikana haastattelee turnauspelaajia.

Tervetuloa katsomaan joukkueiden otteluita. Alle on koottu joitakin vinkkejä katsojille. Niitä voi hyödyntää, kun seuraa pelejä Oulunkylän ja Siltamäen kentillä. Mikä mahtaa olla kisojen yllätysjoukkue?

Lohkossa A pelaa isäntäjoukkue, Suomen mestaruutta viime kesältä puolustava sinikeltainen Gnistan. Oulunkyläläisillä on kotikenttäetu, ja kotiyleisölle halutaan näyttää, ettei viime vuoden mestaruus ollut onnenkantamoinen. Joukkueessa pelaa meritoituneita futaajia, kuten Turkissa ammattilaisena pelannut Miikka Multaharju, keskikentän maestro Mikko Halme, sekä Gnistanin edustusjoukkueessa upean uran pelannut Antti Uusitalo.

Lisämausteen A-lohkoon tuo Tuusulan Palloseura. Joukkue nousi kisoihin varasijalta kuten Tanska EM-kisoissa 1992. Toistaako TuPS Tanskan tempun ja vie yllätysmestaruuden?

Lohko B:n nimekkäin joukkue on viime vuoden finalisti Jyty. Sen riveissä pelaavat muun muassa ex-maajoukkuemaalivahti Magnus Bahne ja Lehtosen veljekset, joista Henrillä on yli 300 Veikkausliigan peliä Interin paidassa. Mitaliehdokas taas kerran.

Lohkossa C kohtaa kaksi kestomenestyjää. Kiffenin kone käy SM-kisoissa aina kuumana ja nyt ei matkakaan rasita. Näyttämisen halu on varmasti kova, kun 40-vuotiaiden kotikisoissa menestys ei ollut odotetun kaltainen. Joukkueen runko on erittäin laaja, heikkouksia ei löydy etsimälläkään – joten on selvää, että Mustat Hurmurit taistelevat mitalin kiilto silmissään. Toinen kestomenestyjä lohkossa on Real Kokkola. KPV nousi Veikkausliigaan ja Kokkolassa on meneillään kova futisbuumi. Sen jatkona Real haluaa viedä ”pojan” kotiin Pohjanmaalle.

Lohkossa D Vantaan ylpeys VALO on arvaamaton joukkue ja parhaimmillaan mitalikandidaatti. Joukkueen kasaaminen jäi tyypillisesti viimeisille viikoille, joten saa nähdä, ketkä pelaajat ovat vastanneet Heinosen Markun kutsuun pukeutua keltapaitaan. Mikkelin Palloilijat eli MP tekee edustusjoukkueellaan kovaa jälkeä Kakkosessa. MP:n peliä katsoessa kannattaa kiinnittää huomio siihen, vieläkö Kangaskorven nimi löytyy rosterista ja mies nähdään mukana nuorempien pelimiesten joukossa. Tässä lohkossa mitä tahansa voi tapahtua!

Otteluohjelma löytyy seuraavan linkin takaa:
https://www.palloliitto.fi/jkki-35

Tervetuloa katsomoihin!

– Gnistan ikämiesjaosto

Comments are Disabled