_IGP8096net _IGP8071net Keskitystä vastaanottamassa net
Gnistan on vuonna 1924 perustettu perinteikäs, aktiivinen ja vireä seura, jonka joukkueissa ja kerhoissa harrastaa jalkapalloa yhteensä yli 800 lasta, nuorta ja aikuista. Gnistanin pelaajat tulevat lähinnä Oulunkylästä, lähialueelta ja muualta Pohjois-Helsingistä. Seura tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet jalkapallon pelaamiseen pienimmistä poika- ja tyttöjoukkueista naisiin ja ikämiehiin saakka.

Toimintamme  keskittyy Oulunkylän liikuntapuiston Mustapekka-areenalle (Käskynhaltijantie 11), jossa on kenttien lisäksi n. 1000 hengen katettu katsomo, pukuhuone- ja kokoontumistiloja sekä seuran oma kioski ja toimisto. Gnistan toimii tiiviissä yhteistyössä areenan omistavan Oulunkylän Tekonurmi Oy:n kanssa. Pelaamaan pääsevät niin kuntoilu- ja harrastefutaajat kuin kilpailullisesti orientoituneet jalkapallon ystävät. Gnistanin miesten edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Ykkösessä. Naisten joukkue nousi kaudeksi 2016 SPL:n Helsingin piirin III-divisioonaan.

Viime vuosina olemme siirtäneet joukkueiden vastuuvalmennuksen käytännössä seuran palkkaamille valmentajille. Tällainen malli mahdollistaa yhtenäisen toimintalinjan kaikissa joukkueissa ja takaa valmennukselle hyvän tason. Seurassa on tällä hetkellä kuusi kokopäiväistä ja yli 30 osa-aikaista valmentajaa.
Gnistan toimii yhteistyössä TE-toimistojen, SPL:n ja Liikuntakeskus Pajulahden oppisopimustoimiston kanssa pyrkien näin tarjoamaan nuorille valmennuksesta kiinnostuneille työllistymismahdollisuuksia ja liikuntaneuvojan koulutusta valmentajakoulutusten lisäksi.

Seuran muu toiminta perustuu pääosin lähes 200 vapaaehtoisen, lähinnä vanhempien, varaan. Valmentajien, vapaaehtoisten, pelaajien ja seurajohdon jokapäiväisen toiminnan avuksi Gnistan hankki Jalkkis.net –palvelun vuonna 2008. Sen avulla niin seuran kuin joukkueiden hallinnointi, yhteydenpito ja yleinen tiedottaminen sujuu vaivattomasti ja asiat saadaan hoidettua huomattavasti pienemmällä ajankäytöllä kuin ennen.