P03-joukkue nousee aluesarjaan

Gnistanin P03-joukkue varmisti nousun aluesarjaan sunnuntaina 10. kesäkuuta, kun FC Futura kaatui vieraskentällä maalein 4-2. P03-joukkueen otteet kevään aikana ovat olleet murskaavia, sillä joukkue on voittanut kaikki seitsemän otteluaan maalierolla 42-5. Joukkueen valmentaja Mika ”Billy” Kokko kirjoitti näkemyksiään keväästä ja joukkueen toiminnasta.

Tarkoitus oli jatkaa edellisten valmentajien hyvää työtä sekä tuoda mukaan muutamia ajatuksia siitä miten voisimme kehittää joukkueen peliä entisestään. Halusimme Saravanan Vellun kanssa lähteä varovasti liikkeelle, emmekä muuttaneet liian nopeasti koko toimintaa, vaan pikkuhiljaa teimme pieniä muutoksia siihen. Suurimpana tavoitteena meillä oli saada ikäluokan pelaajat lähemmäksi toisiaan ja siinä olemme onnistuneet hyvin. Jokaiselle ikäluokan pelaajalle on annettu mahdollisuus harjoitella ja pelata meidän joukkueen kanssa. Suurin osa pelaajista on tähän mahdollisuuteen tarttunut ja tämän takia joukkueen arki on parantunut. Selkeänä parannuskohteena on kokonaisvaltaisen ajattelun kasvattaminen sekä pelaajien että perheiden näkökulmasta. Jos haluaa hoitaa jalkapallon hyvin, se vaatii suunnittelua perheen ajankäytön suhteen. Osa pelaajista on myös harjoitellut vanhemman ikäluokan kanssa.

Joukkueen puolustuspeli oli aiempina kausina hyvällä perustasolla, mutta hyökkäyspelin organisoinnissa oli puutteita. Olemme siihen panostaneet eniten harjoituksissa ja pojat ovat omaksuneet hienosti tämän asian. Siitä yhtenä todisteena voidaan pitää tehtyjen maalien määrää sarjapeleissä.

Joukkueenjohtajana toimii Kirsi Ikonen. Hänen äidillinen ote joukkueesta luo joukkueen pelaajille turvallisen ilmapiirin. Joukkueen pelaajat, valmentajat ja vanhemmat ovat kiitollisia siitä upeasta työstä mitä Kirsi joukkueen eteen päivittäin tekee, Kokko kehuu Ikosen roolia joukkueessa.

Joukkue jatkaa syksyllä pelejään aluesarjassa. Toivottavasti tämä nousu antaa pelaajille sekä heidän perheilleen lisää innostusta lajin parissa.

Comments are Disabled