Oliver Antman siirtyy FC Nordsjællandiin

Oliver Antman siirtyy Gnistanista Tanskan pääsarjassa pelaavaan FC Nordsjællandiin.

Kuva: Rapa Media/Santeri Rosenvall

Talvella IF Gnistanin riveihin siirtynyt 17-vuotias Oliver Antman siirtyy tanskalaiseen FC Nordsjællandiin. Antman vieraili kevään aikaan seuran testileirillä ja onnistui vakuuttamaan tanskalaiset sopimuksen arvoisesti. Nuorukainen muutti Tanskaan jo heinäkuun alussa osallistuen seuran pre-seasonille. Siirto vahvistui kuitenkin vasta tänään, sillä alaikäisen pelaajan kansainväliseen siirtoon tarvitaan erityisluvat FIFA:lta. Nordsjælland maksaa Gnistanille merkittävän siirtokorvauksen, joka saattaa kasvaa jatkomenestyksen myötä. Kyseessä on IF Gnistanin seurahistorian ensimmäinen pelaajakauppa ulkomaille.

Kuluvan kauden aikana Antman ehti pelata seitsemän ottelua Kakkosessa, joissa hyökkääjä viimeisteli yhden osuman. Tämän lisäksi nuorukainen pelasi myös Ykköseen nousseiden A-junioreiden otteluissa ollen joukkueen avainpelaajia.

– Onnittelut Oliverille! Tämä on merkittävä askel pelaajan uralla. Samalla tämä on merkittävä askel Gnistanille. Ensimmäistä kertaa Gnistanista siirrytään ammattilaiseksi ulkomaille ja tarkoituksena on, että tämä ei ole ainutkertainen tapaus. Haluamme, että Gnistan on jatkossa lyhin tien nuorille pelaajille Suomesta ulkomaisiin seuroihin. Uskon, että meidän nykyinen organisaatio sekä kansainväliset suhteet mahdollistavat tämän. Oliverista saatu siirtokorvaus tullaan käyttämään koko seuran kehittämiseen, kommentoi Gnistan-manageri Antti Uusitalo.

Gnistan sai yhteydenottoja Antmanista ympäri Eurooppaa.

– Oliverista oli kiinnostunut useat ulkomaiset seurat. Uskon kuitenkin, että Tanska on hyvä maa nuorelle pelaajalle kehittymiseen, jatkaa Uusitalo.

Comments are Disabled