Nils Anderson (1943-2018) on poissa

Gnistanin juniorijalkapallon merkittävä kehittäjä Nils Anderson on kuollut.

Rakkaat ystävät, kära vänner!

Gnistan-perhe sai tämän viikon torstaina suru-uutisen, kun seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Nils ”Nisse” Anderson nukkui pois 75 vuoden iässä. Nisse oli myös seuramme kunniapuheenjohtaja ja pelasi pitkän uran Gnistanin miesten edustusjoukkueessa 1960-luvulla. Hän oli monipuolinen, nopea ja voimakas pelaaja, joka nautti suurta kunnioitusta kanssapelaajien keskuudessa.

Puheenjohtajan tehtävää Nisse hoiti kaiken kaikkiaan yli 20 vuotta. Ainoastaan Bror Krabbe on toiminut tehtävässä pidempään (1924-1961). Hän aloitti puheenjohtajana 26-vuotiaana ja pelasti seuramme, joka oli ajautunut silloin vakaviin vaikeuksiin. Nissen puheenjohtajuuskaudella seuran juniorityö saatiin käynnistettyä ja vakiinnutettua osaksi oulunkyläläistä jalkapallo- ja urheilutoimintaa. Hän oli myös itse mukana juniorijalkapallossa ja toimi Gnistanin vuonna 1969 syntyneiden poikien joukkueen managerina. Tässä joukkueessa pelasi monta tulevaisuuden huippujalkapalloilijaa.

Tulin itse Gnistan-perheen jäseneksi 1979 ja minulle Nisse on aina ollut sama kuin Gnistan. Nisse auttoi meitä pelaajia kaikin tavoin ja monelle jalkapallo-ystävälleni Nisse järjesti työpaikan omien suhteidensa avulla. Hän jaksoi käydä vielä tervehtimässä meitä miesten edarin peleissä ja oli aina ilahtunut nähdessään, kuinka hyvin seura voi ja miten olemme kasvaneet viime vuosina.

Kiitos Nisse työstäsi seuramme eteen. Nils Anderson ja suuri Gnistan-sydän ovat poissa tästä elämästä. Ajatuksemme ovat hänen läheistensä parissa – toivotamme teille voimia surutyöhön.

Lepää rauhassa, vila i frid.

Risto Murto, puheenjohtaja, ordförande, IF Gnistan

Comments are Disabled