Keltasinistä väriä Mestarien liigassa

Jalkapallon Mestarien liigassa nähtiin viime viikon keskiviikkona kotimaista väriä, kun Atletico Madridin ja Monacon välisen ottelun tuomitsi täysin suomalainen kuusikko. Kamppailun avustavana erotuomarina työskenteli Jan-Peter Aravirta, joka toimii Gnistanin P-10 –joukkueessa joukkueenjohtajana sekä pelaa itse seuran SM-kultaa voittaneessa ikämiesjoukkueessa.

Espanjassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue Atletico Madridin 2-0-voittoon. Kokonaisuudessaan ottelu sujui suomalaistuomareilta mallikkaasti ja saavutusta voidaan pitää jopa historiallisena, sillä edellisen kerran suomalainen on tuominnut Mestarien liigan ottelussa vuonna 1995.

Aravirta kertoo kokemuksen olleen upea ja etenkin Mestarien liigan hymnin kuuleminen aiheutti kylmiä väreitä.

– Kokonaisuudessaan tämä oli hieno kokemus. Mestarien liigan hymnin kuuleminen ennen ottelun alkua oli todella mahtava juttu, sillä aiemmin olen kyseisen sävellyksen kuullut vain kotona telkkarista. Tämän eteen on tehty paljon töitä ja hieno fiilis saavutuksesta, kommentoi Aravirta.

Aravirran mielestä ottelusta ei muodostunut haastava tuomarin näkökulmasta katsottuna.

– Itse ottelusta ei muodostunut kovin vaativaa ja se sujui hyvin koko tuomariryhmältä. Tempoon totuttautuminen ei vienyt aikaa, sillä meille on jo kertynyt rutiinia kovista peleistä. Jos vertaamme esimerkiksi kotimaiseen liigaan niin oli toki varauduttava siihen, että tuon tason pelaajat ovat nopeampia ja taitavampia, joten tämän myötä tekevät yllätyksellisimpiä ratkaisuja, toteaa Aravirta.

Comments are Disabled