Haastattelussa Richard Tiberi – ”On tärkeää, että harjoituksissa on hauskaa”

23-vuotias Richard Tiberi valittiin viime vuonna Gnistanin vuoden juniorivalmentajaksi. P10- ja P12 -joukkueita valmentava sekä miesten edustusjoukkueessa pelaava Tiberi kertoo haastattelussa mm. mikä hänen mielestään on Gnistanissa hienointa.

Olet ollut valmentaja Gnistanissa vuodesta 2016 lähtien. Miksi päädyit jatkamaan seurassa?

Merkittävin tekijä päätöksessä oli se, että seuran junioritoiminta on menossa vahvasti eteenpäin. Uskon, että tulen oppimaan Gnistanissa vielä paljon muilta valmentajilta sekä urheilutoimenjohtaja Roberto Nucciolta. Uuden sopimuksen myötä olen aloittanut myös työt Mustapekka Areenan kentänhoitajana, joka on mukavaa vastapainoa valmentamiselle.

Nuoresta iästä huolimatta olet pitkän linjan gnistanlainen. Mikä Gnistanissa on sinusta hienointa?

Gnistanissa hienointa on tuttu ympäristö, ystävät, tutut pelaajat sekä yhteisöllisyys. Myös seuran halu mennä eteenpäin eri osa-alueilla kiehtoo minua. Nuoruuteni aikana olen viettänyt aikaa Mustapekka Areenalla todella paljon ja kentälle on aina mukavaa saapua.

Miten päädyit valmentajaksi ja mitkä asiat kiehtovat eniten valmentamisessa?

Hyvä ystäväni sekä entinen pelikaverini Oskari Tielinen toimi Gnistanissa valmentajana ja kuulin häneltä paljon hyvää valmentamiseen liittyen, joten intoni valmentamiseen syntyi pitkälti tätä kautta. Olen aina tykännyt työskentelystä lasten parissa sekä jalkapallosta, joten näiden kahden asian yhdistyessä voidaan puhua unelmatyöstä.

Valmentamasi ikäluokat ovat melko nuoria. Mitkä asiat korostuvat mielestäsi eniten nuorten pelaajien valmentamisessa?

Nuorille on ehdottomasti tärkeintä, että harjoituksissa sekä peleissä hauskaa. Valmentajan näkökulmasta asiaa pohdittaessa mielikuvitus sekä into nousevat ensimmäisenä mieleen. Tapahtumat joukkueen kanssa ovat sosiaalisia tapahtumia nuorille ja on erityisen tärkeää, pelaajille syttyisi loppuelämän mittainen kipinä jalkapalloa kohtaan.

Valmentamisen ohella pelaat Gnistanin edustusjoukkueessa. Mitkä ovat tavoitteesi kautta 2019 ajatellen?

Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon sekä saada ehjä kausi alle. Tämän lisäksi pyrin auttamaan joukkuetta voittamaan mahdollisimman otteluita, jotta pysymme kärkikahinoissa mukana läpi kauden. Toivottavasti seuran junioreita nähdään viime vuosien tapaan mahdollisimman paljon yleisön joukossa myös ensi kaudella!

Comments are Disabled