Gnistan Akoissa pidetään hauskaa pallon kanssa

”Kolmosella! Aaaaaaakat!”

Gnistan Akat on mahtava sini-keltainen joukkue naisia. Moni meistä ei olisi luultavasti ilman jalkapalloa ikinä törmännyt toisiinsa. Kentällä ja sen laidalla yhteentörmäyksiä ja yhteistä juttua sen sijaan riittää, valmentajan mielestä välillä liikaakin.

Akat palloilevat tositarkoituksella, mutta naurua pidättelemättä. Yhdessä kompuroidaan omiin ja toistemme jalkoihin ja aina joku vetää täydellisestä maalipaikasta innolla kohti katsomoa. Kannustetaan moniäänisesti, kun harhautus, veto, syöttö tai liike osuu nappiinsa, vahingossa tai tarkoituksella. Joskus pyydellään anteeksi, koska tekevälle sattuu. Kengissä on napit ja pallo on liian pyöreä.

Kun treenit tuottavat tulosta, pallo liikkuu kauniisti ja Akkakin singahtelee suhteellisen oikealla suunnalla. Välillä jalat vaan ovat eri paria, kaveri kadoksissa ja maali metritolkulla väärässä paikassa. Vuosien saatossa on tehty silti näyttäviä maaleja ja kilistelty mitalit kaulassa, mutta on myös sählätty hikisesti läpi ylivoimaiselta tuntuvasta pelistä. Niin kauan mennään kuitenkin täysillä, kunnes tuomari viheltää pilliin.

Joukkueen keski-ikää on turha laskea, sillä sitä riittää ja ikähaitari on laaja. Ikävuosien lisäksi joukkueen pelaajat eroavat futisvuosiltaan. Joku on potkinut palloa ahkerasti jo junnuna, kun toinen on hankkinut ensimmäiset nappulakenkänsä joukkueen perustamisvuonna 2011 ja tuoreimmat tulokkaat ovat löytäneet oman joukkueensa vasta kuluvalla kaudella. Akkojen periaatteena on, että jokaiselle innokkaalle on tilaa treeneissä ja paikka pelikentällä.

Akkajoukkue kasvaa tasaisesti. Tällä hetkellä koossa on yli 30 aktiivista naista, ja näin hyvien futissäiden aikaan uusia kasvoja ilmaantuu mukaan jatkuvasti. Moni tulee jäädäkseen, mutta on muutama Akka jatkanut jopa isommille futiskentille divaritasolla pelaaviin joukkueisiin.

Pelaamme kesäkaudella kahdella peliryhmällä Palloliiton harrastesarja Ykkösessä ja Kolmosessa. Talvella pelataan futista sekä futsalia, ja jokaiseen futisvuoteen mahtuu myös muutama turnaus. Sopivasti haastetta ja peliaikaa jokaiselle Akalle.

Jokaisella naisella pitäisi olla oma joukkue. Jos sinulla ei vielä ole, tule testaamaan nappiksen ja pallon yhteistyötä sunnuntaina Mustapekka Areenalle Ogeliin tai torstaina Laajasuontien kentälle Haagaan.

Tekstin on kirjoittanut joukkueen pelaaja Katja Kanerva.

Comments are Disabled