B-juniorit nousivat Ykköseen

Poikien 02-ikäluokka (P02 keltainen) on jo useamman vuoden ajan ollut seuran menestyksekkäimpiä joukkueita. Aiempia saavutuksia ovat mm. Helsinki Cupin finaali P14-sarjassa, ikäluokan SM-lopputurnaukseen pääsy kahdesti (P14 ja P15), aluesarjan voitto sekä sijoittuminen ELL-liigassa kuuden parhaan joukkoon. Seuralla ei aiempaa sarjapaikkaa B-junioreissa ollut, joten joutui joukkue aloittamaan P17-ikäluokkaan siirryttyään urakkansa Kakkosesta. Joukkueen toimintaan tämä sarjatason hetkellinen ”notkahdus” ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan kokoonpano ja treeni-intensiteetti säilyivät ennallaan.

Lauantaina 16.6. joukkue varmisti nousun B-junioreiden P17 Ykköseen jo toiseksi viimeisessä ottelussaan kaatamalla FC Honka/Reservin lukemin 7-0. Myös sarjan viimeisestä ottelusta tuli merkintä voittosarakkeeseen ja näin joukkue nousi Ykköseen puhtaalla pelillä: 10 ottelua, 10 voittoa ja maaliero 53-5. Joukkueen saavutuksen arvoa nostaa se, että vastustajat olivat pääosin vuotta vanhempia.

Joukkueen valmentaja Billy Kokko on erityisen tyytyväinen siihen, että joukkueen perustaso on noussut talven aikana.

– Meillä oli varsin rikkonainen valmistautumiskausi, sillä pelaajia oli paljon pois tapahtumista erilaisten syiden takia. On ymmärrettävää, että nuorten pelaajien motivaatiotasot heittelevät kauden aikana. Se hidastaa niin yksilöiden kuin joukkueenkin kehittymistä ja vaikeuttaa pelin parantamista, kun harjoituksissa pelaajamäärä vaihtelee. Toivottavasti tämä hieno saavutus antaa pelaajille motivaatiota hoitaa päivittäinen arki laadukkaammin. Olimme sarjan selkeästi paras joukkue, mikä osoittaa sen kuinka paljon tässä upeassa joukkueessa olisi potentiaalia vieläkin parempaan peliin. Toivottavasti tästä eteenpäin poissaolot vähenevät ja pääsemme tavoittelemaan omaa huippuamme paremman valmistautumisen kautta, kommentoi Kokko.

Kokko kehuu myös harjoitusten laatua : ”Meillä on harvoin huonoja harjoituksia, paikalla olevat pelaajat harjoittelevat yleensä hyvin ja sitoutuneesti. Meillä on selkeä pelitapa ja pyrimme pelaamaan kehittävää futista. Kakkosessa meillä oli ajoittaisia vaikeuksia sopeutua vastustajien peliin, jossa pitkien syöttöjen määrä oli suuri, mutta niistäkin haasteista pelaajat selvisivät hyvin”.

02-joukkue on pitkään ollut Gnistanissa junioriputken vanhin ikäluokka. Nyt seurassa on myös A-juniorit ja yhteistyö joukkueiden välillä toimii hyvin. Pelaajapolku on siis Gnistanissa hyvässä kunnossa ja antaa junioreille mahdollisuuden nousta aina edustusjoukkueeseen saakka.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Kakkosen pelit joukkue pelasi korkealla perustasolla ja oli sarjan paras joukkue. Juhannuksen jälkeen joukkue lomailee kaksi viikkoa ja aloittaa sen jälkeen valmistautumisen Ykköseen. Koko Gnistan onnittelee joukkuetta Kakkosen voitosta ja toivottaa tsemppiä syksyn peleihin!

Comments are Disabled