A-juniorit: Uuden joukkueen taival lähtenyt mukavasti liikkeelle

Gnistan otti viime vuoden lopussa askeleen eteenpäin, kun seuralle perustettiin A-juniorijoukkue. Joukkueen päävalmentajaksi nimitettiin Roberto Nuccio, joka vastaa valmennuksesta myös miesten edustusjoukkueessa. Uuden joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on lähtenyt hyvin käyntiin ja joukkue on ehtinyt pelata yhdessä jo useamman harjoitusottelun.

A-junioreiden toiminta pyörähti virallisesti käyntiin 1.11.2017 avointen harjoitusten merkeissä. Ensimmäiset harjoitukset yllättivät osallistujamäärän puolesta positiviisesti, sillä Mustapekka Areenalle saapui peräti 40 pelaajaa tavoittelemaan paikaansa joukkueessa.Valtava suosio selittynee pitkälti Nuccion maineella erinomaisena nuorten pelaajien kehittäjänä sekä seuran halulla antaa potentiaalisille A-junioireille näytönpaikkoja miesten edustusjoukkueessa. Talven aikana tämä myös toteutunut, sillä useampi vielä juniori-ikäinen pelaaja on päässyt näyttämään taitojaan edustusjoukkueen otteluissa.

Joukkueen runko alkoi pikku hiljaa hahmottumaan marraskuun aikana ja lopulta ryhmään kelpuutettiin mukaan 22 pelaajaa. Kuun lopussa joukkue pelasi myös ensimmäiset harjoitusottelunsa, kun joukkue kohtasi Atlantiksen vastaavan ikäluokan sekä PK-35:n B-juniorit. Molemmista otteluista jäi voitto käteen selkein lukemin Gnistanin murskatessa ensin Atlantiksen maalein 15-2, kun taas PK-35 kaatui maalein 7-2. Joulukuun alussa joukkue nappasi 2-1 voiton Jyväskylässä pelatusta harjoitusottelusta paikallista JJK:ta vastaan.

Kuluvan kevään aikana joukkue on alkanut hitsautumaan yhä paremmin yhteen ja myös päävalmentaja Nuccio on ollut tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

– Alku oli totta kai haastellinen, sillä joukkueen kaasaminen täysin tyhjästä ei ole helppoa. Pelaajia saapui meille yhteensä kymmenestä eri joukkueesta ja luonnollisesti tämän johdosta ryhmän hitsautuminen yhteen vei aikansa. Olen tällä hetkellä kuitenkin todella tyytyväinen joukkueen ilmapiiriin sekä tekemiseen kentällä. Meillä on useampi pelaaja joukkueessa, jotka voisivat ikänsä puolesta B-junioreissa, joten nuoren ryhmän kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä, kommentoi Nuccio.

Vasta perustettuna joukkueena Gnistan aloittaa kautensa A-junioreiden Kakkosessa, josta on mahdollista nousta syksyksi Ykköseen. Ensimmäisen sarjaottelunsa Gnistan pelaa 21.4, kun joukkue matkustaa Mikkeliin MP:n vieraaksi. Gnistanissa uskotaan nousuun vankasti ja sarjan kärkipäähän povailtu MP on loistava mittari oulunkyläläisille kauden avauksessa.

Comments are Disabled